Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1774 odpowiedzi w tym temacie

#276 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 15 września 2019 - 08:24

Jeszcze wracając do kwestii RAM-, 4 czy 6GB, to przypominam, że nawet najnowsze iPady Pro mają 4GB RAM w tych niższych wersjach pojemnościowych, mimo że multitasking w iPadzie stoi na większym poziomie a wchodzi jeszcze iPadOS. I nie słychać komentarzy, że „coś jest źle”.

Użytkownik MasterM edytował ten post 15 września 2019 - 08:24

• czacha lubi to

#277 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 września 2019 - 08:40

Przecież dzisiaj już każdy producent robi "odgrzewane kotlety" Rewolucji już długo nie będzie, jedynie delikatny upgrade.

Tak niby, ale jak biore do ręki taki np Note 10 i przykładam obok Xs max to iPhone powinien już sie zmienić, bo wygląda jakby rok do tyłu. To się rzuca w oczy niestety. W tym roku już powinni dac nowy design. Druga sprawa to działanie systemu i wydajność. Kiedys roczny iPhone nawet wygrywał speed testy i w trzymaniu ram, testy z nowymi Samsungami, teraz różnica się zatarla bardzo i Samsung jest w tym lepszy, kilka miesiecy po premierze Xs taki S10 już był lepszy w tych testach.
@Emu co sie zachwyciło tak w Note, ostatnio miałeś Android jakis, czy tylko ios ?

Użytkownik tomk925 edytował ten post 15 września 2019 - 09:07

#278 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 08:48

Nie wierze że na tym forum w dziale ios gadamy o ramie to nie jest komputer z Mac OS dopóki działa płynnie naprawdę nie obchodzi mnie ile ma ramu o takich rzeczach rozmawiają androidowcy bo maja nakładki systemowe i różne inne syfy(np od operatorów) ale my?;d nawet mój iphone c na ios 13 działa płynnie także bez przesady choć fakt faktem nie gram w gry i nie renderuje filmów na telefonie ale kto to robi?;d

Ktoś naprawdę odpala wszystkie aplikacje na telefonie a potem wraca i patrzy które się przeładowały? Ile ro ma wspólnego z realnym korzystaniem z telefonu?

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 15 września 2019 - 08:56

• czacha i migal lubią to

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#279 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 września 2019 - 08:57

*
Popularny

Nie wierze że na tym forum w dziale ios gadamy o ramie to nie jest komputer z Mac OS dopóki działa płynnie naprawdę nie obchodzi mnie ile ma ramu o takich rzeczach rozmawiają androidowcy bo maja nakładki systemowe i różne inne syfy(np od operatorów) ale my?;d nawet mój iphone c na ios 13 działa płynnie także bez przesady choć fakt faktem nie gram w gry i nie renderuje filmów na telefonie ale kto to robi?;d

Ktoś naprawdę odpala wszystkie aplikacje na telefonie a potem wraca i patrzy które się przeładowały? Ile ro ma wspólnego z realnym korzystaniem z telefonu?

Bo niektórzy szukają usprawiedliwienia na to, że przesiedli się z iOS na Android :D

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#280 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:00

Od dawna tu rozmawia sie o ramie, czy na portalach tech o smartfonach, a androidowcy maja też Pixele bez nakładek.

Bo niektórzy szukają usprawiedliwienia na to, że przesiedli się z iOS na Android :D

Cały czas mam Xs max, tylko mam porównanie jak to wygląda.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 15 września 2019 - 09:01

#281 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:02

Tak niby, ale jak biore do ręki taki np Note 10 i przykładam obok Xs max to iPhone powinien już sie zmienić,bo wygląda jakby rok, dwa do tyłu. To się rzuca w oczy niestety. W tym roku już powinni dac nowy design. Druga sprawa to działanie systemu i wydajność. Kiedys roczny iPhone nawet wygrywał speed testy i w trzymaniu ram, testy z nowymi Samsungami, teraz różnica się zatarla bardzo i Samsung jest w tym lepszy, kilka miesiecy po premierze Xs taki S10 już był lepszy w tych testach.
@Emu co sie zachwyciło tak w Note, ostatnio miałeś Android jakis, czy tylko ios ?

Czy ja wiem... Dlaczego? Bo zaokrąglone krawędzie? Edge jest od lat, wtedy nikt nie mówił ze IPhone jest z
przeszłości. Mniejszy notch? Może sprawiać to takie wrażenie ale jednak nadal on tam jest. Mi osobiście notch nie przeszkadza. Tez jestem zdania, że aktualnie wszystkie firmy odgrzewają kotlety. Mnie bardziej niż wygląd interesuje system i procesor, ale aktualnie wybór telefonu to kwestia głównie pewnych kompromisów :) Bo ok może i ten XS przegrał z S10 po połowie roku ale kto to odczuje w codziennym użytkowniku? Obydwa telefony, Samsunga i Apple, są topowe.

Tak samo ciężko porównywać coroczne rewolucje w początkowych latach IPhone. Zupełnie inne czasy... Technologia się wtedy bardzo dynamicznie rozwijała, a od pewnego czasu jednak nieco to wszystko się ustabilizowało. U wszystkich producentów.

#282 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 09:05

Samsung czego by nie zrobił i jak piękny telefon to i tak nigdy nie będzie miał tego co najważniejsze. iOS i najlepszego ekosystemu. Prostota i stabilność. 

Tak niby, ale jak biore do ręki taki np Note 10 i przykładam obok Xs max to iPhone powinien już sie zmienić,bo wygląda jakby rok, dwa do tyłu. To się rzuca w oczy niestety. 

Przecież samsung co rok wygląda w zasadzie tak samo :) 

iPhone 12 mini 

#283 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:05

Czy ja wiem... Dlaczego? Bo zaokrąglone krawędzie? Edge jest od lat, wtedy nikt nie mówił ze IPhone jest z
przeszłości. Mniejszy notch? Może sprawiać to takie wrażenie ale jednak nadal on tam jest. Mi osobiście notch nie przeszkadza. Tez jestem zdania, że aktualnie wszystkie firmy odgrzewają kotlety. Mnie bardziej niż wygląd interesuje system i procesor, ale aktualnie wybór telefonu to kwestia głównie pewnych kompromisów :) Bo ok może i ten XS przegrał z S10 po połowie roku ale kto to odczuje w codziennym użytkowniku? Obydwa telefony, Samsunga i Apple, są topowe.

Tak samo ciężko porównywać coroczne rewolucje w początkowych latach IPhone. Zupełnie inne czasy... Technologia się wtedy bardzo dynamicznie rozwijała, a od pewnego czasu jednak nieco to wszystko się ustabilizowało. U wszystkich producentów.

Co do porównania wyglądu to tylko moje subiektywne odczucie, ale znudził mi się trzy lata ten spory notch z przodu, mogliby zmniejszyc przynajmniej trochę.

#284 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:08

To ja mogę tylko napisać że mój brat sprzedając s8+ i kupując note 10+ musi dołożyć więcej niż ja sprzedając x i kupując 11 pro i możemy tak gadać o rzeczach które tak naprawdę są bez znaczenia.

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 15 września 2019 - 09:15

#285 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:13

Samsung czego by nie zrobił i jak piękny telefon to i tak nigdy nie będzie miał tego co najważniejsze. iOS i najlepszego ekosystemu. Prostota i stabilność.

Przecież samsung co rok wygląda w zasadzie tak samo :)

Effe chyba czas przetestować np Pixela, OP, czy Samsunga nowego i porównać teraz tą stabilność, bo jest na podobnym poziomie.

To ja mogę tylko napisać że mój brat sprzedając s8+ i kupując note 10+ musi dołożyć więcej niż ja sprzedając i kupując 11 pro i możemy tak gadać o rzeczach które tak naprawdę są bez znaczenia.

Ale mówimy o czym innym, jasne, że iPhone w tym wypadku jest lepszym wyborem, to samo aktualizacje. Przecież nie twierdzę, że całkowicie jest gorszy, wyluzuj :-)

#286 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:33

Tak mi też brakuje kilku rzeczy w 11 pro ale ja się wkurzam że czegoś nie ma a mój brat wkurza się że coś jest i nie działa tak jak powinno albo w ogóle nie działa i wydaje mi się że to jest najbardziej istotna różnica.

#287 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 15 września 2019 - 09:33

Co do porównania wyglądu to tylko moje subiektywne odczucie, ale znudził mi się trzy lata ten spory notch z przodu, mogliby zmniejszyc przynajmniej trochę.

Pewnie, każdy pewnie inaczej to odbierze. Ja osobiście jak wziąłem Note'a do ręki to miałem wrażenie, że jakość wykonania jest gorsza. Jednak ta stal w iPhonie robi swoje + teraz matowe czarne plecki :) Choć oczywiście rozumiem, że ciężko w Note o stal jak ma zaokrąglone rogi. Coś za coś ;) 

Swoją drogą myślicie, że jakie są realne godziny czasu pracy na ekranie dla 11 Pro przy włączonym ciągle LTE? 

#288 Faflucy

Faflucy
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 września 2019 - 10:07

Na kiedy masz dostawe?

Słuchawek i etui na 17 a telefon między 23-25 Września. Co ciekawe za etui dwa razy mi ściągneli pieniądze.

Użytkownik Faflucy edytował ten post 15 września 2019 - 10:10

#289 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 10:19

https://thinkapple.pl/2019/09/12/iphone-11-pro-z-procesor-a13-bionic-test-szybkosci-geekbench/

I tyle w temacie ;d

#290 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 września 2019 - 10:31

https://thinkapple.pl/2019/09/12/iphone-11-pro-z-procesor-a13-bionic-test-szybkosci-geekbench/

I tyle w temacie ;d

Artek najpierw powyżej piszesz "nie wierzę, że na forum ios gadamy o ram, to nie komputer.... " a teraz dajesz benchmark, te różnice nie są wielkie, nawet a12, w stosunku do a11, jak wychodził miał większą przewagę.  Zaraz wyjdzie nowy procek Huawei, a za kilka miesięcy Snap i tak w kółko :-)

Rok temu zobacz ile taki iPAd pro miał https://www.macrumor...arks-geekbench/

Użytkownik tomk925 edytował ten post 15 września 2019 - 10:36

#291 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 10:37

Link wkleiłem dla wielbicieli ramu :D sam mam iPhone X więc napewno zauważę różnice w wydajności.

#292 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 września 2019 - 10:48

Link wkleiłem dla wielbicieli ramu :D sam mam iPhone X więc napewno zauważę różnice w wydajności.

Dla wielbicieli ramu to to fajny kanał https://www.phonebuff.com/speed-test, dobra kończymy, bo jesteśmy w temacie 11, 11 pro, a sporo jest nie na temat … ;-))))

• Sebosz lubi to

#293 zapsu

zapsu
  • 135 postów

Napisano 15 września 2019 - 10:48

Szczerze wątpię że zauważysz różnice szybkości procka. Jeśli będzie różnica, to wynikająca z większej ilości ramu - rzadziej będą się przeładowywały aplikacje.

#294 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 11:07

Przecież Ram i iOS to kompletnie nie ma znaczenia, ludzie opanujcie się, bo androidem zajeżdża. 

• czacha i MasterM lubią to

iPhone 12 mini 

#295 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 11:22

Ja się zastanawiam czy jak mam status że dotrze 23 to jest szansa że w piątek go dostanę :D

#296 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 11:40

Ja się zastanawiam czy jak mam status że dotrze 23 to jest szansa że w piątek go dostanę :D

To jest problem...  :D

...

a nie jakiś ram... 

Użytkownik effe edytował ten post 15 września 2019 - 11:41

• 5b46927ee6, czacha i tomk925 lubią to

iPhone 12 mini 

#297 Skopek69

Skopek69
  • 23 postów

Napisano 15 września 2019 - 12:34

Już porównujesz, to porównuj z tej samej serii i półki cenowej. Jeśli S8+ to s10+. Ja co roku wymieniałem Galaxy serii S i dopłaciłem max do 1000 zł, tak żeby sprzedać model zeszłoroczny i kupić obecny np S8+ na S9+. Teraz gdybym chciał sprzedać xs max 256 i wymienić na 11 pro max 256, raczej nie kosztowałoby mnie to z 1k tylko ok 3k

To ja mogę tylko napisać że mój brat sprzedając s8+ i kupując note 10+ musi dołożyć więcej niż ja sprzedając x i kupując 11 pro i możemy tak gadać o rzeczach które tak naprawdę są bez znaczenia.

#298 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 września 2019 - 12:52

Niestety nie. W piątek będzie dopiero w magazynie w jednym z większych miast, skąd albo trafia do kurierów, aby wydali paczkę klientowi, albo rusza w dalszą trasę do mniejszych punktów, skąd dopiero będą wydawane klientom. 

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#299 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 15 września 2019 - 12:56

No ja mam termin dostawy 20 września, więc ciekawe czy tak będzie. :D

#300 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 13:15

Niestety nie. W piątek będzie dopiero w magazynie w jednym z większych miast, skąd albo trafia do kurierów, aby wydali paczkę klientowi, albo rusza w dalszą trasę do mniejszych punktów, skąd dopiero będą wydawane klientom.

Wydaje mi się że wysłane będą we wtorek lub w środę tak żeby ludzie którzy mają termin 20 w piątek go mieli. Ja mam 23 i już od wczoraj mam status przygotowane do wysyłki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych